www.dnevnosti.com

Menu & Search

Smrt u diskoteci

October 24, 2015

Da li si ikada vodio ljubav na podijumu za igru?

 

Diskoteka je jedna tako zaboravljena reč, podseća me na sve one kevine priče iz mladosti kako su harali Beogradom osamdeset i neke u cvetu novog vala i panka.

Zamišljam kako su se oni okupljali u Cvetiću kao moja ekipa sad u Centrali, pa posle išli na otvaranje pet novih mesta na kojima se ne plaća ulaz, da cimnu piće i zatim odu kao pravi šminkeri u Zvezdu i nadrkano razmenjuju poglede sa ljudima ispred Demije.

„Znaš tada su se ljudi delili na Zvezdu, Akademiju, KST i Poselo. Tada se znalo ko gde ide i nije bilo mešanja. Sada su svi svuda, nije to to.“

Volela bih da ove svoje dvadesete proživljavam u Beogradu osamdesetih, gde je svako bio drugačiji i sve se vrtelo oko mode i frizura. Likovi su se trudili da na finjaka zbare ribu i odvedu je na neku izložbu posle koje se čoporativno išlo na kućnu žurku, gde bi videla nekog muzičara na kog se ložila kako je zapravo smrad jer joj se nabacivao na… pa.. na način na koji sada sve funkcioniše, zar ne?

Zamisli samo taj klub, onako prigušena svetla, vrti se disko kugla u oblaku parfema i laka za kosu, dj pušta Club Tropicana i svi pokazuju svoje nove plesne pokrete koje su pokupili iz nemačkog Bravo-a, gde je fora bila da se što manje mrdaš i što više zabacuješ šiškama, taj neki gradski fazon.

Volela bih da sada postoji smernica po kojoj mogu da odredim tip osobe pre nego što joj priđem. Kako sada da napravim razliku između lika sa belim čarapama na špagerice i češljem u sakou, od tipa u kožnjaku i podvrnutim farmerkama, kada su danas obojica u duksu sa printom i dva broja većim farmerkama ošišani na keca.

Pravda za Novi Romantizam!

 


jakna ćaletova nepoznatog porekla, -grejači od skaja i rolka boomode (makenzijeva 60), -krst (saborna crkva ), -šorc kevin datira s kraja osamdesetih, -pederuša (negde iz berlina), -čizme zara sezona 14/15 (delta city)

_DSC1184_DSC1154

Teodora Karamarkovic
Pogledajte i ove postove
Ortačko Društvo

Ortačko Društvo

Ulazimo u bircuz, na tv-u ide Bela Lađa, petorica lokalaca u…

Dozvoljeno za Irce, crnce i pse

Dozvoljeno za Irce, crnce i pse

Bilo jednom jedno mesto, sa crvenim kožnim sedištima iz kojih…

Produhovljeni tehno dot com

Produhovljeni tehno dot com

Veče je počelo tako što sam sedela tri sata za kompom…

2 Ostavi komentar na ovaj post

  1. Marko J. Kon says:

    Fino si ti to napisala. 🙂
    Ali, i danas imaš različite tipove i možeš ih razlikovati po izgledu, a i po tome šta pišu po internetima.

    Bez obzira, uživao sam i pukla me nostalgija

  2. Tobogan J. Eze says:

    Fino, uzivao sam, puklo me, samo da te ispravim da nisu bas svi u istom gasu. Sledeci put u klubu prvo vidi da li je lik obuo svoju staru cipelu, a ako nije samo mu odradi temeljnu stalkaru svih statusa i problem ti je resen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 + eleven =

Type your search keyword, and press enter to search